Ring oss på 40676047

Tips og triks

Her finner du diverse tips og informasjon på hvordan du kan ta vare på din bil.

Dekkskift Tips

1.Sjekk vinterdekkene, det er tillat å kjøre med en mønsterdybde på 3 mm, hvis dekkene mer slitt enn det, bør å kjøpe nye dekk før det nærmer seg 3milimetersgrensa.
Viktig å kontrollere dekkets alder, et gammelt dekk kan se fint ut, men likevel mistet mye av veigrep. Produksjons dato finner du på siden av dekk.
Trykk inn i en oval form. Dekk sin leve tid er 5 år, fordi gummien hardner til årene.
2. Sjekk for dekkene for slitasje og kutt. Skjevt slitte dekk kan skyldes feil lufttrykk eller feil hjulopphenget. Er du tvil om dekkene, ta kontakt med oss, vi hjelper deg.
3.Legg ut dekkene der de skal på, mange dekk har en bestemt rulleretning. Den er angitt på siden av dekket, som regel med en pil og teksten rotation direction.
4.Før du jekker opp bilen, skal den stå i gir og håndbrekket skal være dratt på. Klosser bak dekket øker sikkerheten ytterligere. Jekken skal settes på et sted med ekstra forsterkning. Hvis du er uskikker kan du sjekke instruksjonsboka.
Piggdekk: Sjekk at de fleste av dem fortsatt på plass.
5.Bruk helst bilens tilpassende jekk når du skal løfte opp bilen, før du jekker opp bilen, løsne boltene litt, dette gjør det lettere når hjulet skal av, jekk til det er god klaring under hjulet.
6.Skru av boltene, pass godt på så ikke roter vekk boltene og mutterne til hjulefestet.
7. Ta av hjulet, merk gjerne sommer dekkene med tusj, så husker du å feste det på samme sted i vinteren igjen.
Når boltene er borte, kan dekket løftes av. Hvis det er likevel sitter fast, kan gi det et lite spart ved gummien. Ta tak i hjulet på sidene og løft. Rull hjulet unna slikt at det ikke ligger i veien.
8.Nå er alt klar til å sette nye hjul, løft hjulene opp på festene og brukt muttertrekkeren til å stramme alle mutterne så de sitter godt på felgen. Ta også en sjekk på lufttrykket ,med lufttrykksmåler.
Vask sommer hjulene, og legg hulene i dekkposer når de er tørre. Merk så posene med hvor på bilen hjulene satt da du tok de av.

 

Hvordan lese dekkinformasjon